Persproducten uit thermoharders

B&P Products houdt zich al vanaf de dag van de oprichting (1993) bezig met het persen van onderdelen uit thermoharders. U mag er dus gerust van zijn dat we hier ondertussen een zeer goede expertise in hebben. Alhoewel spuitgieten het vaakst gebruikt wordt om kunststof vorm te geven, is het persen in bepaalde gevallen de beste of enige oplossing. Wanneer de producteisen vragen om een bepaalde sterkte, vormvastheid, duurzaamheid of beperkte oplage is dit een betere keuze.

Grondstoffen

Voor het produceren van onze persproducten maken we gebruik van dezelfde grondstoffen als bij het spuitgieten: bakeliet, epoxy, polyester SMC, polyester BMC, polyester granulaat, silicone, melamine, ureum en DHP. De keuze voor een bepaalde grondstof hangt af van de visuele en technische eisen van het onderdeel of het eindproduct. Voor een juiste keuze kan u rekenen op het advies van B&P Products.

Productieproces

Bij B&P is er geen koud of warm persen. De gekozen grondstof van de thermoharder wordt simpelweg in een warme matrijs gebracht waarna de matrijs onder druk wordt gesloten. Hierdoor zal het kunststof door middel van een katalysator, die zich in met materiaal bevindt, uitharden. Net zoals bij het spuitgieten dient er ook bij het persen enige nabewerking omwille van braamvorming. Afhankelijk van de wensen kan het product ook nog geboord, gefreesd of gelakt worden.

Oplage

Voor een zeer grote productie hoeveelheid is het interessanter om te kiezen voor spuitgieten in plaats van te persen. Maar dan moeten de technische eisen van het kunststofproduct dit uiteraard wel toelaten. Daarom is het belangrijk om tijdens de productontwikkeling de juiste technische kennis te hebben om rekening te houden met het geheel.
Spuitgieten uit thermoharders

Spuitgieten thermoharders

Spuitgieten van kunststof (injection molding) is een van de vaakst gebruikte vormgevingstechnieken. Het grote voordeel hiervan is dat het toelaat om complexe vormen te produceren. Wij maken hierbij gebruik van de volgende grondstoffen: epoxy, polyester SMC, polyester BMC, melamine, polyester granulaat, DAP, bakeliet, silicone en ureum.
meer info
persproducten uit thermoharders

Persen thermoharders

B&P Products is niet alleen een spuitgietbedrijf maar ook al vanaf dag 1 een echte specialist in het persen van thermoharders. Hierbij maken wij gebruik van de volgende thermohardende kunststoffen: polyester granulaat, DAP, epoxy, polyester SMC, bakeliet, polyester BMC, silicone, ureum en melamine.
meer info
productontwikkeling

Productontwikkeling kunststof

B&P Products is naast het persen en spuitgieten van onderdelen ook een specialist in productontwikkeling. Wij denken met u mee om tot een technisch, optimaal product te komen om op de markt te brengen. Dankzij onze jarenlange ervaring, flexibiliteit en gespecialiseerde productiemethodes heeft u tijdens de ontwikkeling toegang tot de meest uitgebreide mogelijkheden in de hoogste kwaliteit.
meer info
Bezoek ons op social media
b&p products - facebook b&p products - google plus b&p products - youtube
B&P Products