Spuitgietproducten uit thermoharders

Spuitgieten is één van de meest gebruikte vormgevingstechnieken voor kunststof producten. Het is de goedkoopste manier bij grotere series en biedt de mogelijkheid om volledig automatisch en autonoom te functioneren. Het is dan ook logisch dat B&P Products al jarenlang deze techniek gebruikt en over diverse spuitgietmachines beschikt.

Grondstoffen

Voor het produceren van onze spuitgietproducten maken we gebruik van de volgende thermoharders: bakeliet, epoxy, polyester SMC, polyester BMC, polyester granulaat, silicone, melamine, ureum en DHP. De keuze van de grondstof hangt af van de technische en visuele eisen van het eindproduct. Het is niet altijd gemakkelijk om hier een juiste keuze in te maken, daarom kan u hiervoor altijd rekenen op onze expertise.

Productieproces

Eén van de grote voordelen van spuitgieten is dat het toelaat complexe vormen te produceren. Granulaat of poeder wordt verhit tot een viskeuze massa en onder druk ingespoten in een holle mal/matrijs. Wanneer de gewenste druk wordt bereikt zal deze nog een bepaalde tijd worden bewaard, hierdoor krijgt het materiaal de tijd om tot in de kleinste holtes van de mal te vloeien met een gelijke drukverdeling over heel het product. Na het laten verharden van het kunststof onderdeel heeft deze zijn definitieve vorm. Hierbij dient er weliswaar nog wel enige nabewerking te gebeuren omwille van braamvorming en afhankelijk van de wensen kan het product ook nog geboord, gefreesd of gelakt worden.

Oplage

Naast de technische eisen waardoor men kiest voor het spuitgieten van thermoharders in plaats van het persen, is het gewenste productieaantal ook een belangrijke factor. De kosten voor het maken van een matrijs (of ook mal genaamd) zorgen ervoor dat het meestal pas vanaf 10 stuks rendabel wordt. Daarom is het belangrijk om tijdens de productontwikkeling de juiste technische kennis te hebben om rekening te houden met het geheel.
Spuitgieten uit thermoharders

Spuitgieten thermoharders

Spuitgieten van kunststof (injection molding) is een van de vaakst gebruikte vormgevingstechnieken. Het grote voordeel hiervan is dat het toelaat om complexe vormen te produceren. Wij maken hierbij gebruik van de volgende grondstoffen: epoxy, polyester SMC, polyester BMC, melamine, polyester granulaat, DAP, bakeliet, silicone en ureum.
meer info
persproducten uit thermoharders

Persen thermoharders

B&P Products is niet alleen een spuitgietbedrijf maar ook al vanaf dag 1 een echte specialist in het persen van thermoharders. Hierbij maken wij gebruik van de volgende thermohardende kunststoffen: polyester granulaat, DAP, epoxy, polyester SMC, bakeliet, polyester BMC, silicone, ureum en melamine.
meer info
productontwikkeling

Productontwikkeling kunststof

B&P Products is naast het persen en spuitgieten van onderdelen ook een specialist in productontwikkeling. Wij denken met u mee om tot een technisch, optimaal product te komen om op de markt te brengen. Dankzij onze jarenlange ervaring, flexibiliteit en gespecialiseerde productiemethodes heeft u tijdens de ontwikkeling toegang tot de meest uitgebreide mogelijkheden in de hoogste kwaliteit.
meer info
Bezoek ons op social media
b&p products - facebook b&p products - google plus b&p products - youtube
B&P Products