B&P Products is in 1993 door Rik Gielen opgestart als een kunststofverwerkend bedrijf voor het persen van kunststof producten. Rik was toen al een zeer capabele manager, hij had namelijk ruime ervaring opgedaan bij een Duits bedrijf. Bij de start van B&P Products is er begonnen met een investering voor 4 drukpersen, met de intentie om in een tijdspanne van 2 jaar te evolueren naar thermoplastische toepassing. Dit bleek echter al snel niet aan de orde te zijn. Op dat moment is er gekozen om de activiteiten in thermoharders uit te breiden met spuitgieten, hiervoor werden er twee spuitgietmachines aangekocht. Zo konden we naast onze oorspronkelijke core-business van het persen een bredere waaier aan onderdelen uit thermoharders zoals bakeliet, epoxy, polyester, melamine, enzovoort aanbieden.

Voorstelling B&P Products - Spuitgieten thermoharders - Persen thermoharders - Productonwikkeling

Na 7 jaar van snelle groei, was het tijd voor een verplaatsing naar een groter gebouw. Daarop verhuisde B&P in het jaar 2000 van een werkplaats met slechts 200m² naar een volledig nieuwe hal van 1250m² die centraal gelegen is in de EURO-regio nl. Overpelt in Limburg. Sinds 2004 is de zoon van Rik, Bert Gielen, ook ingestapt in het bedrijf. Kort daarna werd de opslagcapaciteit nog maar eens met 800m² verhoogd. Uiteraard blijft B&P ook op technologisch vlak vooruitgaan, door grote investeringen in nieuwe injectiemachines en persen. Zo garanderen en verbeteren we onze dienstverlening en de kwaliteit van onze kunststofproducten uit thermoharders.
Door de sterke groei- en tegelijkertijd leercurve, is B&P vandaag de dag in staat om de hoogste kwaliteit te leveren in een grote variatie van thermohardende materialen en productiemethodes. Met de expertise die we hebben opgebouwd willen we ook andere mensen en bedrijven technisch ondersteunen bij de ontwikkeling van hun product. Een keuze van de juiste kunststof en de grondstoffen ervan is essentieel voor een kwalitatief product. B&P Products kan uw productontwikkeling en de volledige productie ervan in een korte tijdspanne realiseren.
Spuitgieten uit thermoharders

Spuitgieten thermoharders

Spuitgieten van kunststof (injection molding) is een van de vaakst gebruikte vormgevingstechnieken. Het grote voordeel hiervan is dat het toelaat om complexe vormen te produceren. Wij maken hierbij gebruik van de volgende grondstoffen: epoxy, polyester SMC, polyester BMC, melamine, polyester granulaat, DAP, bakeliet, silicone en ureum.
meer info
persproducten uit thermoharders

Persen thermoharders

B&P Products is niet alleen een spuitgietbedrijf maar ook al vanaf dag 1 een echte specialist in het persen van thermoharders. Hierbij maken wij gebruik van de volgende thermohardende kunststoffen: polyester granulaat, DAP, epoxy, polyester SMC, bakeliet, polyester BMC, silicone, ureum en melamine.
meer info
productontwikkeling

Productontwikkeling kunststof

B&P Products is naast het persen en spuitgieten van onderdelen ook een specialist in productontwikkeling. Wij denken met u mee om tot een technisch, optimaal product te komen om op de markt te brengen. Dankzij onze jarenlange ervaring, flexibiliteit en gespecialiseerde productiemethodes heeft u tijdens de ontwikkeling toegang tot de meest uitgebreide mogelijkheden in de hoogste kwaliteit.
meer info
Bezoek ons op social media
b&p products - facebook b&p products - google plus b&p products - youtube
B&P Products